Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Οι νέοι αντιδήμαρχοι στην Πρέβεζα


Χωρίς όραμα, χωρίς προτάσεις, με έργα που καρκινοβατούν και με μόνιμη την  επωδό του δήμαρχου δεν έχουμε λεφτά,  ο δήμος Πρέβεζας συνεχίζει την διαχειριστική λογική του. Το μόνο που προσπαθεί είναι να μην ταράξει τις ισορροπίες στο μοίρασμα των αξιωμάτων.

Απόσπασμα από την τοποθέτηση της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑ ΛΟΥΡΟΣ ΖΑΛΟΓΓΟ για τον προϋπολογισμό.


Βρισκόμαστε τώρα στη μέση πια της τετραετούς δημοτικής μας περιόδου και ο καθένας έδειξε το όραμά του,  τη βούλησή του, τη δέσμευσή του και κυρίως τις δουλείες του, απέναντι στην κοινωνία. Εμείς, οι συνεργάτες του «Δημόσιου Χώρου» και ο υπογράφων προσωπικά, τοποθετηθήκαμε με εκατοντάδες καθημερινές συμβολές, ποικίλου περιεχομένου, σε όλα τα ζητήματα της λειτουργίας του πρεβεζάνικου δημοτικού χώρου (Πρέβεζα, μικρότεροι οικισμοί, ύπαιθρος). Και δεν μας λείπει, ακόμα και τώρα, η διάθεση για να «συγκεκριμενοποιήσουμε τις θέσεις μας» σε όσα βλέπουμε για «στραβά».

Στην παρούσα όμως φάση πολιτικής λειτουργίας του Δήμου, που δεν έχει απορρίψει προγραμματικά τη θωπευτική  σχέση του με την κοινωνία, που κληρονόμησε και συνεχίζει να διαχειρίζεται, οποιαδήποτε πρόταση για υπεύθυνη αντιμετώπιση της πρεβεζάνικης κοινωνίας και ισομερή ανάληψη και ανάθεση ευθυνών μεταξύ κοινωνίας και δημοτικών υπευθύνων, μπορεί να οδηγήσει σε ελλιπή κριτική και απόρριψη των προτάσεων της αντιπολίτευσης. Τίμιες προτάσεις θα αντιμετωπισθούν με βάση το δίκρανο «αυτό είναι γραφικό» ή «αυτό δείχνει εμπάθεια», ενώ εκείνο που θα λείπει είναι το πολιτικό θάρρος. Δυστυχώς, ο παλαιο-δικομματισμός εξοικείωσε τη χώρα και την Πρέβεζα με την ηθική «των σκουπιδιών κάτω από το χαλί». Από αυτή υπηρετήθηκε, επί πολλές τετραετίες και στο Δήμο, από τις κοινωνικές δυνάμεις που επικράτησαν. Αυτή ισχύει ακόμα.

Απόδειξη είναι ο Προϋπολογισμός που, σαν να είναι κρατικό ερωτηματολόγιο προς συμπλήρωση, λειτουργεί ως αποτύπωση μιας ατυχούς συγκυρίας που υπηρετεί ο Δήμος και μάλιστα αξιοποιεί σαν πρόσχημα «ανέχειας» και «αδυναμίας». Χίλια ευρώ μόνο θα χρειάζονταν (και συνεργασία με τους δημότες) για να τοποθετηθούν δέκα, πενήντα, χίλια τελάρα-πλαίσια αφισοκόλλησης και να πάψει το αίσχος των βρόμικων τοίχων. Μόνο χίλια ευρώ. Αλλά δυστυχώς, όταν το δημαρχιακό κτίριο, γύρω-γύρω, γίνεται χώρος απόθεσης κάδων, δικύκλων και, την ώρα της προσέλευσης για τη χθεσινή συνεδρίαση, δεκάδων αναποδογυρισμένων πλαστικών καναπέδων, πώς μπορούμε και σε ποιον, να  «συγκεκριμενοποιήσουμε τις θέσεις μας»; Πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε, πολίτες και δημοτικοί άρχοντες, στο έλασσον, πως οι δημόσιοι χώροι της πόλης μας δεν είναι αποχωρητήρια καλοζωισμένων συμπατριωτών μας, και μετά να πάμε παρακάτω. Άντε, και καλά Χριστούγεννα.

Γιάννης Ρέντζος

Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, όπου θα πραγματοποιηθούν δημαιρεσίες για την εκλογή νέων μελών τόσο στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων και αυτή τη φορά θα υπάρξουν αλλαγές, αφού αλλάζουν και τα δεδομένα για τον συνολικό αριθμό των αντιδημάρχων, έμμισθων και άμισθων.
Σύμφωνα με πληροφορίες αλλαγές θα έχουμε στο προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου όπου θα αναλάβει πρόεδρος για την επόμενη διετία η κ. Παρθενία Καζάκου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου οικονομολόγος κ. Λάζαρος Πιπιλίδης θα αναλάβει το δύσκολο πόστο του αντιδημάρχου των οικονομικών και ο επί δύο χρόνια αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Φραγκούλης θα μείνει  στο τιμόνι της Δημοτικής Αστυνομίας, της επιτροπής παιδείας, αθλητισμού αλλά και της Δημοτικής ραδιοφωνίας ως εντεταλμένος σύμβουλος με δικαίωμα υπογραφής, αλλά χωρίς να εισπράττει μισθό.
Ο κ. Κοσμάς Κορωναίος θα αναλάβει ως Εντεταλμένος Σύμβουλος Ευρωπαϊκών θεμάτων και προγραμμάτων και Δικτύου Πόλεων αμισθί, ενώ ο αντιδήμαρχος Ζαλόγγου κ. Ευάγγελος Ροπόκης αναλαμβάνει την αντιδημαρχεία περιβάλλοντος που διαχειρίζεται το κρίσιμο έργο της καθαριότητας του δήμου. Η θέση του στη δημοτική ενότητα Ζαλόγγου θα καλυφθεί από τον κ. Παντελή Μπαρτζώκα.
Στην δημοτική ενότητα Λούρου ο κ. Λάζαρος Παπαχρήστος θα αντικατασταθεί από τον κ. Χαράλαμπο Κακιούζη ενώ στη θέση του μένει ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Κατσιπανέλης.
Όσον αφορά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο τα ονόματα που παίζουν είναι δύο με επικρατέστερο για τη θέση του Προέδρου αυτό του Κοσμά Κορωναίου, ενώ φαίνεται ότι τη θέση διεκδικεί και η Στέλλα Βαρτελάτου.
πηγή: atpreveza