Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Προληπτικές διαγραφές Βουδούρη και Μουτσινά

 

ΔΗΜΑΡ:Προκλητικές και προληπτικές διαγραφές Βουδούρη και Μουτσινά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα πριν  απο την ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ.

ΔΗΜΑΡ: Διαγραφή Βουδούρη και Μουτσινά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα
Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς έθεσε τους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλη.
Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι «οι δύο Βουλευτές επί μακρόν, με τη συστηματική και μόνιμη διαφοροποίησή τους από όλες τις θέσεις και πρωτοβουλίες του κόμματος έχουν έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς.
                             
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Βουδούρης δήλωσε ότι «μέσα στο κόμμα υπάρχουν δυο απόψεις η μια ότι η πολιτική Σαμαρά μονόδρομος και η άλλη ότι ακολουθούμε τη γνωστή αποτυχημένη πολιτική που είναι και άποψη πολλών συντρόφων» τόνισε.
«Δε δέχομαι την κατηγορία ότι διαφωνώ με απόφαση της ηγεσίας και ότι πρέπει να πάω σε άλλο κόμμα εγώ συμφωνώ με το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ και με το να μείνουμε συνεπείς σε αυτό, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «σε αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε καμία έκπτωση», είπε ακόμη και κατέληξε «εισηγούμενος» τα εξής:
«Η ηγεσία έχει κάνει στροφή σε σχέση με τις δεσμεύσεις της. Να γίνει συνέδριο, για να αποφασίσουμε αν η απόφαση της ηγεσίας χαίρει της συμφωνίας του κόμματος. Θα θέσουμε θέμα στο συνέδριο παραμονής στην κυβέρνηση» επισήμανε.
«Αθετούμε τις δεσμεύσεις μας. Είμαστε το 25% στα όργανα, αλλά στη βάση του κόμματος είμαστε η πλειοψηφία που θεωρεί ότι η πολιτική είναι αδιέξοδη» είπε, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν συνεδριάσει τα όργανα του κόμματος για να συμφωνηθεί η στροφή της ηγεσίας του ΔΗΜΑΡ.
Ο έτερος διαφωνών βουλευτής κ. Π. Μουτσινάς σε δηλώσεις του στον Βήμα Fm, χαρακτήρισε φυσιολογικό το ενδεχόμενο διαγραφής και καταλόγισε συμβιβασμούς στην ηγεσία της ανέφερε:
«Εμείς, πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε βγάλει ήδη δελτίο τύπου με τον κ. Βουδούρη, και διαφωνούσαμε με την μονομερή αντιμετώπιση του κ. Παπακωνσταντίνου, γιατί αλλοίωσε τη λίστα. Αυτό είναι μονομερής και αποπροσανατολιστική αντίληψη που απαλλάσσει πολλούς από το κάδρο. Και τον κ. Βενιζέλο και τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ.
Δεν είμαστε εκτός γραμμής. Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ κάνει μάλλον κάποιους συμβιβασμούς και συμψηφισμούς, ενδεχομένως για την σταθερότητα της κυβέρνησης. Θεμιτό, αλλά όχι κατανοητό. Η σταθερότητα δεν εξασφαλίζεται έτσι. Αν υπάρχουν ενδείξεις για τον κ. Βενιζέλο, θα πρέπει ο ίδιος να βάλει τον εαυτό του στη διάθεση της έρευνας.
Θεωρώ ότι δεν είναι φυσιολογική μια διαγραφή μας από το κόμμα αυτή τη στιγμή. Μάλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, γιατί από το κόμμα δεν μπορεί να μας διαγράψει. Εμείς, εκφράζουμε μια μεγάλη παράταξη, το Αριστερό Δίκτυο, το οποίο έχει μεγάλη συμμετοχή στελεχών και μελών του κόμματος. Δεν είμαστε μόνοι μας.
Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να επιστρέψει στις ράγες της. Αν αυτή η πολιτική που εφαρμόζει σήμερα είχε γραφεί στις προεκλογικές δεσμεύσεις, εγώ δεν θα ήμουν ούτε υποψήφιος ούτε καν μέλος της ΔΗΜΑΡ.
Μας καλούν και μας λένε τηλεφωνικά «αυτή είναι η απόφαση, είτε την ψηφίζετε είτε όχι». Τι θα πει «είναι οι γιορτές»; Να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να μας πείσετε, να σας πείσουμε τελικά. Ποιος αποφασίζει για μας, χωρίς εμάς;»

Και για να έρθουμε στην τοπική αντιπαράθεση, βιάστηκε πολύ ο γραμματέας της Δημαρ Πρέβεζας να καταλογίσει  εμπάθεια στο ΦΟΡΟΥΜ Πρέβεζας http://forumprevezas.wordpress.com/ στο δημοσίευμα " ΔΗΜΑΡ κόμμα βιτρίνας" και να  υποστηρίξει  οτι και δημοκρατικό κόμμα εχουν και διαφωνούντες εχουν.Προς το παρόν μόνο κόμμα έχουν, διαφωνούντες δεν έχουν.  Οσο για το κόμμα με την πολιτική που ασκεί δεν νομίζουμε οτι θα υπάρξει για πολύ ακόμα..