Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πρέβεζας,και ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας στη Λαική των νέων αγροτών

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

 



                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πρέβεζας, παρουσία του Βουλευτή του Νομού Κώστα Μπάρκα, βρέθηκε το Σάββατο πρωί στον χώρο απευθείας διάθεσης προϊόντων των Νέων Αγροτών. Εκεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συνομίλησαν με πολίτες και παραγωγούς, ακούγοντας τα προβληματά τους και μοίρασαν υλικό-κάλεσμα για την γενική πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου.

            Στις δηλώσεις του ο Κώστας Μπάρκας αναφέρθηκε στην παραγωγική ανασυγκρότηση που έχει ανάγκη ο τόπος, η οποία ως βασικό πυλώνα έχει την στήριξη του πρωτογενή τομέα. Τα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων στους αγρότες, του πετρελαίου κίνησης καθώς και των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος κινούνται προς την αντίθετη κατέυθυνση, εξαθλιώνοντας τον αγροτικό κόσμο. Στον αντίποδα, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για έναν πραγματικό και ειλικρινή διάλογο, που ως βάση θα έχει την στήριξη του αγροτικού κόσμου μέσα από την μείωση του πετρελαίου κίνησης και των τιμολογίων του ρεύματος, συζητήθηκε με τους  νέους αγρότες και αποτέλεσε σημείο συμφωνίας.

            Παράλληλα, η μαζική και παλλαϊκή συμμετοχή στην απεργία και διαδήλωση στις 20 Φεβρουαρίου, αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προϋπόθεση για μια νέα αρχή για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που σήμερα στενάζει.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
-----------------------------
Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 2682061585
Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 2103706259, Φαξ: 2103706059
barkas@parliament.gr

 

Εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων πραγματοποίησαν εξόρμηση σε κεντρικούς δρόμους της Πρέβεζας


Εκπρόσωποι του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Πρέβεζα, πραγματοποίησαν χθες εξόρμηση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, μοίρασαν ανακοινώσεις με τις οποίες καλούν τους πολίτες στη γενική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου και τους ενημέρωσαν για την απεργία.
Ο Σπύρος Παγκράτης εκλεγμένος εκπρόσωπος της ΠΕΤ-ΟΤΕ στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, μίλησε στο atpreveza.gr για την απεργία της 20ης Φεβρουαρίου και τη σημασία της: «Η Τετάρτη θα πρέπει να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα του εργατικού κινήματος.  Τα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης μας, συντονίζονται για να σταθούν οι εργαζόμενοι με τους άνεργους μαζί, όρθιοι. Όλη η κοινωνία να σταθεί όρθια. Το ζητούμενο σήμερα είναι ολόκληρη η κοινωνία να σταθεί όρθια, να ανατρέψει αυτή τη βαρβαρότητα, των μέτρων της τρικομματικής κυβέρνησης. Η ενότητα των σωματείων και των εργαζομένων είναι επιδίωξή μας και θα είναι και ο καταλύτης των εξελίξεων».
Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Νάνος, εκλεγμένος εκπρόσωπος του σωματείου γεωπόνων-ιδιωτικών υπαλλήλων, ανέφερε:  «Τα σωματεία της Πρέβεζας, καλούν όλο το λαό να συμμετάσχει μαζικά στις 20 Φλεβάρη στη γενική απεργία και στη συγκέντρωση των σωματείων στις 10 το πρωί μπροστά στην Εφορία, έναν χώρο που επιλέχθηκε εξαιτίας της φοροληστείας των τελευταίων χρόνων, στα λαϊκά στρώματα, η οποία είναι τρομακτική.
Έτσι επιλέξαμε το συγκεκριμένο χώρο για να απεργήσουμε, κατά της λογικής των ιδιωτικοποιήσεων, ενάντια στη φοροληστεία, ενάντια στην ανεργία και την απώλεια θέσεων εργασίας, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς. Αξίζει να αγωνιστούμε για φθηνά αγροτικά προϊόντα και αξιοπρέπεια του αγρότη.
Από αυτή τη σκοπιά καλούμε και τους αγρότες να συμμετέχουν στις 20 Φλεβάρη στην απεργία και να κατέβουν στις συγκεντρώσεις, ώστε να ενωθούν όλα τα ρυάκια σε ένα μεγάλο ποτάμι, το οποίο θα καταφέρει να ανατρέψει τη συγκυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία ουσιαστικά ρημάζει τις ζωές του λαού και να ανοίξει ο δρόμος για άλλες εξελίξεις, υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, υπέρ της αναδιανομής του πλούτου, ώστε να καλυτερεύσουμε τους όρους διαβίωσης του ελληνικού λαού».
από  το atpreveza.gr