Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ (ΙΚΑ)

 

Στην "ουρά" για την έκδοση σύνταξης ΙΚΑ και στην Πρέβεζα-Προς κλείσιμο το παράρτημα του ΙΚΑ στην Πάργα


Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ αντιδρώντας στην απόλυση των 500 συναδέλφων τους. Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξει δραματική καθυστέρηση στην έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που ήδη προσεγγίζει τους 12 μήνες.
Αυτή τη στιγμή στα Γιάννενα λειτουργεί το περιφερειακό τμήμα απονομής συντάξεων από το οποίο εξυπηρετούνται και οι ασφαλισμένοι της Πρέβεζας όπως και οι ασφαλισμένοι όλων των περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου, και όταν σε μια υπηρεσία υπάρχουν λιγότεροι υπάλληλοι, τότε αναπόφευκτα δημιουργούνται προβλήματα στην δυνατότητα εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Αυτή την στιγμή για την έκδοση της σύνταξης στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ απαιτούνται περίπου οκτώ με εννέα μήνες ενώ όσοι έχουν διαδοχική ασφάλιση, ο χρόνος αναμονής μπορεί να φτάσει και 12 μήνες. Να σημειώσουμε ότι τους δύο πρώτους μήνες ο αριθμός των ασφαλισμένων που καταθέτουν τα χαρτιά τους για σύνταξη είναι μειωμένος σε σχέση με τους τελευταίους μήνες του 2012.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του υποκαταστήματος Πρέβεζας κ. Παππά λύση στο πρόβλημα θα δοθεί με την αναμενόμενη λειτουργία κέντρου απόδοσης συντάξεων στην Πρέβεζα το οποίο θα προχωρά στον προσδιορισμό του χρόνου ασφάλισης και την έκδοση και εκτέλεση συνταξιοδοτικών αποφάσεων.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η παύση των προσλήψεων, αλλά και οι πολλές συνταξιοδοτήσεις δημιουργούν καθυστερήσεις και στην υπηρεσία της Πρέβεζας οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν μετά το κλείσιμο του παραρτήματος του ΙΚΑ στην Πάργα και την μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στην υπηρεσία της Πρέβεζας.
Ήδη έχουν γίνει επαφές προκειμένου ο δήμος Πάργας να παραχωρήσει χώρο έτσι ώστε να στεγαστεί ένα γραφείο με έναν υπάλληλο για να εξυπηρετεί τον κόσμο και όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου να κλείσει το παράρτημα του ΙΚΑ στην Πάργα...