Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ



Το τελευταίο διάστημα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κατακλύζονται από «αναλύσεις», «άρθρα» και «απόψεις» με αναφορά τον ΣυΡιζΑ της Πρέβεζας και την λεγόμενη ηγετική ομάδα.
Η ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία που επιλέχτηκε ως τρόπος για την λήψη σημαντικών αποφάσεων, που αφορούν ιδιαίτερα τις πόλεις και τους Δήμους του Νομού μας, ενέπλεξε ευρύτερες δυνάμεις και δημιούργησε δυναμική νίκης για τις επερχόμενες εκλογές.
Αυτές τις εξετάσεις δημοκρατίας δίνει ο ΣυΡιζΑ Πρέβεζας και πιστεύει πως αποτελούν παρακαταθήκη για τη γενικότερη λειτουργία του και για τους δεσμούς που θέλει να εδραιώσει και να αναπτύξει με την κοινωνία και τους φορείς της.
Δεν το κρύβουμε πως σε αυτή την επίθεση ανοιχτής υπονόμευσης, συνωμοσιολογικού χαρακτήρα και ύφους, δυστυχώς ενεπλάκησαν και ελάχιστα μέλη και στελέχη μας. Προτίμησαν αντί να συστρατευτούν σε μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία και να διακριθούν στην προσφορά τους στον κοινωνικό χώρο και στα πεδία ευθύνης τους, να γίνουν όχημα μιας χυδαίας, απολιτικής και συκοφαντικής δυσφήμησης του Κόμματος.
Φυσικά, είναι με τον ΣυΡιζΑ γενικά, αλλά όχι με τον συγκεκριμένο ΣυΡιζΑ της τοπικής κοινωνίας, ο οποίος περίπου εμφανίζεται ως χώρος κάθε συνωμοσίας, επιρρεπής στην πίεση κάθε είδους συμφερόντων και τελευταία, ως χώρος δίωξης της σκέψης και άσκησης κάθε είδους βίας. Αλλά γι’ αυτά θα συζητήσουμε στα αρμόδια όργανα.
Όμως, στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος! Θα περιμέναμε, η όποια κριτική και αντιπαράθεση στον χώρο της Αριστεράς, να εδράζεται σε θέσεις και απόψεις, που λαμβάνει ο ΣυΡιζΑ για την γενική πολιτική κατάσταση και τα ιδιαίτερα ζητήματα της  πόλης και του Νομού. Απεναντίας η ηγεσία του τοπικού ΚΚΕ προτίμησε να αρδεύσει από εμπαθή και απολίτικα κείμενα, ακόμα κι’ αν υπογράφονται με την ιδιότητα «μέλους» ή «στελέχους» του ΣυΡιζΑ, και να ασκήσει πολιτική με το γνώριμο πια διχαστικό και διαιρετικό ύφος, το οποίο αποκαρδιώνει τον κόσμο της Αριστεράς και σίγουρα χαροποιεί το σύστημα της διαπλοκής και των συμφερόντων, που εμφανίζεται ενιαίο και αρραγές.
Ο ΣυΡιζΑ Πρέβεζας, με ανοιχτό δημοκρατικό τρόπο, βασισμένο στο πολιτικό, αξιακό και ιστορικό κεκτημένο του Κόμματος, θα λύσει τα ζητήματα που τον αφορούν.
Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση και κάνουμε καθημερινά πράξη, τη συμβολή μας στο γενικότερο πολιτικό στόχο του ΣυΡιζΑ, για την δημιουργία και στο Νομό μας ακόμα πιο δυνατού κοινωνικού-πολιτικού κινήματος ανατροπής.
Στις επερχόμενες εκλογές για τους Δήμους, την Περιφέρεια και την Ευρωβουλή, το μήνυμα της ανατροπής και της δημιουργίας, θα ακουστεί δυνατό και νικηφόρο.
Σε αυτόν τον αγώνα, καλούμε τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος, να διακριθούν.

                                                                                    Πρέβεζα 15.03.2014