Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Απάντηση του Κώστα Μπάρκα σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Πρέβεζας - Λευκάδας

Αθήνα, 17/03/2014

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν έχει νόημα να απαντήσω σημείο προς σημείο στην ανακοίνωση του ΚΚΕ Πρέβεζας – Λευκάδας. Δεν μπορώ όμως να προσπεράσω το γεγονός ότι η αλληλεγγύη, σύμφωνα με το ΚΚΕ, όταν προκύπτει από το ίδιο συνιστά ταξική πράξη, ενώ όταν προκύπτει από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά ψηφοθηρία και παραπλάνηση.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί ακόμα μια αντι-αριστερή τοποθέτηση, που στόχο έχει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση της Αριστεράς και την ενότητα όλων των αριστερών δυνάμεων για την έξοδο από την κρίση και τα  Μνημόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την αρχή της κρίσης, ερμήνευσε την κρίση ως ταξική και όχι γενικά οικονομική. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που τάσσεται αταλάντευτα στο πλάι των εργαζομένων και των ανέργων, των νέων και όσων πλήττονται από την εσωτερική υποτίμηση των Μνημονίων.

Όσον αφορά στους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες και τον δίκαιο αγώνα τους, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει εδώ και μήνες πρόταση νόμου και έχει δεσμευτεί στη Βουλή για την επαναπρόσληψη όλων όσων τίθενται στο καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης.

Αυτή η θέση είναι στέρεα και δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης.

Όσον αφορά στην τροπολογία του ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε μέσω της τοποθέτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του στην συζήτηση του νομοσχεδίου, ότι θα την στηρίξει, στο βαθμό που η τροπολογία θα γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό, ώστε να κατατεθεί προς ψήφιση.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία τροπολογία δεκτή από αυτές που κατατέθηκαν, παρά μόνο τις υπουργικές, Ως εκ τούτου, η τροπολογίες των κομμάτων δεν τέθηκαν προς ψήφιση στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντί όμως το ΚΚΕ να αναζητήσει ευθύνες στην κυβερνητική πλευρά, ονοματίζει ως υπευθύνους την αξιωματική αντιπολίτευση, ως κομμάτι μιας στρατηγικής διάσπασης των δυνάμεων της Αριστεράς.

Θα κριθεί για αυτή την επιλογή του από την ίδια την κοινωνία.

Ας μην αλλοιώνουμε την αλήθεια. Η αλήθεια (όπως έλεγε και ο Λένιν) είναι πάντα επαναστατική.






ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ
-----------------------------
Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 2682061585
Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 2103706259, Φαξ: 2103706059

barkas@parliament.gr