Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙ
Συμβόλαιο «θανάτου» της βαριάς βιομηχανίας της χώρας και ξεπουλήματος της ηλεκτρικής ενέργειας εκτελεί η συγκυβέρνηση  Σαμαρά-Βενιζέλου με το αντικοινωνικό ταξικό νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».
Ετοιμάζονται να ιδιωτικοποιήσουν έναντι «πινακίου φακής» τη σημαντικότερη –στρατηγικής σημασίας- δημόσια βιομηχανία της χώρας, παραδίδοντας στο κεφάλαιο την ηλεκτρική ενέργεια, γεγονός που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας και θα πλήξει βάναυσα κάθε νοικοκυριό.
Η εγκληματική αυτή ενέργεια της ακραία νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης αποτελεί «βόμβα» για το μέλλον της χώρας, η οποία θα λειτουργήσει προς όφελος μιας χούφτας ιδιωτικών συμφερόντων, καταστρέφοντας υποδομές, δημόσια περιουσία και το στρατηγικότερο εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
-Με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ το ρεύμα μετατρέπεται από κοινωνικό αγαθό, ακόμη πιο απροκάλυπτα σε εμπόρευμα.
-Οι ιδιώτεςιδιοκτήτες θα επιδιώξουν ακόμη πιο επιθετικά την αύξηση της τιμής του ρεύματος -από το 2001 έως και σήμερα που η ΔΕΗ έχει ιδιωτικοποιηθεί κατά 49%, το ρεύμα έχει αυξηθεί 102% στα νοικοκυριά και 76,3% στη βιομηχανία.
-Ακόμη πιο ξετσίπωτα δημιουργούν τις προϋποθέσεις, για μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, να στερείται ενός βασικού κοινωνικού αγαθού, του ηλεκτρικού ρεύματος –ήδη σήμερα κοντά  στα 300.000 νοικοκυριά ζουν στο σκοτάδι!
-Οι αγρότες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω της αύξησης της τιμής του ρεύματος θα έχουν υψηλότερο ενεργειακό κόστος, γεγονός που θα θέτει ακόμη πιο επιτακτικά το ζήτημα της επιβίωσής τους.
Η ΔΕΗ είναι η ναυαρχίδα της βαριάς βιομηχανίας μας, βασικός μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Με την παραχώρηση στους ιδιώτες των λιγνιτικών αποθεμάτων και των υδάτινων πόρων-φράγματα, ουσιαστικά παραδίδουν τον φυσικό πλούτο της χώρας στα ασύδοτα ιδιωτικά συμφέροντα.
Για όλους αυτούς τους λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ούτε την μεταβίβαση και πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ.
Ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που μετατρέπουν την χώρα σε οικονομική και παραγωγική «έρημο» θα στραφούν οι αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, οι αγώνες ολόκληρου του ελληνικού λαού, ο οποίος είναι ο πραγματικός «δημιουργός» της ΔΕΗ και ο μοναδικός ιδιοκτήτης της.
-Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων της ΔΕΗ και των αγωνιστικών πρωτοβουλιών των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Καλούμε όλον τον πρεβεζάνικο λαό, τους κοινωνικούς φορείς, τα συνδικάτα, τα πολιτικά κόμματα που αντιτίθενται στην πολιτική αυτή σε έναν ανυποχώρητο αγώνα υπεράσπισης της ΔΕΗ και των δημόσιων αγαθών, μέσα από ένα παλλαϊκό μέτωπο, για να θέσουμε τέλος σ ε αυτή τη βάρβαρη αντικοινωνική  πολιτική.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ! ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
                                    Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

                                                                 Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας