Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ



Το Συντονιστικό του ΣυΡιζΑ Πρέβεζας χαιρετίζει και ευχαριστεί τους 10.445 ψηφοφόρους του νομού, με την ψήφο των οποίων εκλέγεται για πρώτη φορά στην ιστορία αριστερός βουλευτής στην Πρέβεζα και αναδεικνύεται ο ΣυΡιζΑ δεύτερο κόμμα. Ακόμη, τους δεκάδες αγωνιστές κι αγωνίστριες του ΣυΡιζΑ Πρέβεζας, που δούλεψαν με ενθουσιασμό κι έφεραν στο λαό της περιοχής μας το μήνυμα της αντίστασης και της ανατροπής.
Η πρωτοφανής αύξηση της δύναμής μας σε ψήφους και σε ποσοστά, όχι μόνο στην Πρέβεζα (26,23% από 3,88% το 2009 και 15,10% το Μάιο), αλλά και πανελλαδικά (27% από 4,6% το 2009 και 16,76% στις 6 Μαΐου), μας δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας. Κυρίως μας φέρνει μπροστά σε μεγάλες ευθύνες, μιας και ο Ελληνικός λαός μάς επέλεξε σαν την πρώτη αριστερή δύναμη, δύναμη ελπίδας για την ανακούφισή του από τα βάρη που τον φόρτωσαν οι πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Πολιτικές που οδήγησαν μεγάλο μέρος του λαού στη φτώχεια, στη δραματική αύξηση της ανεργίας, στη συρρίκνωση των εισοδημάτων για τους εργαζόμενους, στο κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην αποδιάρθρωση των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, δημόσια κοινωνική ασφάλιση κλπ). Από την άλλη μεριά, η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας ως πρώτου κόμματος, αποτέλεσμα της συσπείρωσης μεγάλου φάσματος δεξιών και ακροδεξιών συνιστωσών, της διαιρετικής στάσης άλλων δυνάμεων της αριστεράς, αλλά, κυρίως, αποτέλεσμα του φόβου που έσπειραν ντόπια και ξένα κέντρα επηρεασμού της ψήφου των πολιτών, μας στέρησε τη δυνατότητα σχηματισμού αριστερής κυβέρνησης, ελπίδας για το ξεπέρασμα της κρίσης σε όφελος του λαού.
Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη δηλώνουμε με συναίσθηση ευθύνης και αποφασιστικότητα ότι θα εργαστούμε σκληρά από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μας έταξε ο ελληνικός λαός, ώστε να μη σπαταληθούν οι δυνατότητες που προέκυψαν από την ισχυρή λαϊκή παρουσία, από την εντολή του λαού μας στις 6 Μαΐου και στις 17 Ιουνίου, που επί της ουσίας έδωσε ισχυρό μήνυμα απόρριψης των πολιτικών της λιτότητας. Θα ασκήσουμε το ρόλο μιας ισχυρής, αποτελεσματικής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης, που είναι να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα, να ελέγχει την κυβέρνηση σε κάθε της βήμα και να παρεμβαίνει με μαχητικό και υπεύθυνο τρόπο. Θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο να συνεχιστούν οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, καταστροφικό για μια κοινωνία που έχει ήδη γονατίσει. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον κόσμο που υποφέρει και να συμβάλλουμε στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες που θα αναπτύσσονται για την απόκρουση όσων αντικοινωνικών πολιτικών επιχειρηθούν από τη νέα κυβέρνηση στην κατεύθυνση της τήρησης των όρων των μνημονίων.
Τέλος, δηλώνουμε ότι θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο την παρουσία του βουλευτή μας Κώστα Μπάρκα, που συμβολίζει το καινούριο και το ελπιδοφόρο, στην προσπάθεια για μελέτη, ανάδειξη και επίλυση της πληθώρας των προβλημάτων της τοπικής μας κοινωνίας και του νομού, των εκρηκτικών προβλημάτων της νέας γενιάς. Μακριά από κάθε πελατειακή λογική, θα τιμήσουμε την ψήφο του λαού με πυξίδα τις αξίες της Αριστεράς: τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη, την προστασία του περιβάλλοντος, τον πολιτισμό, την τιμιότητα.
 19/6/2012
Το Γραφείο Τύπου